Wie zijn Diabeloop en Sooil Development ?

Diabeloop, pionier in therapeutische kunstmatige intelligentie toegepast op diabetesmanagement. Diabeloop automatiseert en personaliseert op een veilige manier de behandeling van diabetes type 1

DBLG1 is een zelflerend algoritme dat de behandeling van Type 1 diabetes automatiseert en personaliseert. De therapeutische artificiële intelligentie draagt bij tot het verminderen van de zware mentale belasting die gepaard gaat met deze chronische aandoening.

SOOIL Development Company, een van de toonaangevende gevestigde spelers op de markt voor insulinepomptherapie. De nieuwste ontwikkeling van Sooil is de Dana-i insulinepomp. De Dana-i insulinepomp is door de FDA toegelaten als een zogenaamde ACE insuline pomp, dit staat voor Alternate Controller Enabled. Dit betekent dat deze pomp mag worden aangestuurd door een controller (algoritme) van een andere fabrikant, waaronder Diabeloop.

Wat betekent de samenwerking ?

Diabeloop en Sooil Development zijn van plan het DBLG1-systeem met de Dana-i-pomp beschikbaar te maken op de Europese markt. Het verkrijgen van de CE-markering onder de Europese Verordening betreffende medische hulpmiddelen (MDR) zal de eerste belangrijke stap zijn. Dit past niet alleen in de strategie van Diabeloop om met meerdere fabrikanten van insuline pompen te kunnen communiceren, maar ook in de overtuiging dat het hebben van een keuze belangrijk is voor mensen die leven met diabetes, maar ook voor professionals in de gezondheidszorg.

Diabeloop press release: https://www.diabeloop.com/media-press/press-releases/diabeloop-and-sooil-development-company-global-development-and-commercial-agreements

Share this post