Android APS

Dana-i en Android APS

Wat is Android APS ? (AID, Automatische Insuline Dosering)

AndroidAPS app fungeert als een kunstmatig alvleesklier systeem (APS= Artificieel Pancreas Systeem) op Android smartphones. Belangrijkste componenten zijn verschillende OpenAPS software algoritmen die doen wat een levende alvleesklier doet: de bloedsuiker binnen gezonde grenzen houden. Het algoritme doet dit door het gebruik van geautomatiseerde insulinedosering (AID, Automated Insulin Dosing). Daarnaast is een door de app ondersteunde en FDA/CE goedgekeurde insulinepomp en een continue glucosesensor nodig.

De app gebruikt GEEN zelflerende kunstmatige intelligentie. In plaats daarvan zijn de berekeningen van AndroidAPS gebaseerd op de individuele insulinebehoefte en de inname van koolhydraten die de gebruiker handmatig invoert, maar ze worden om veiligheidsredenen door het systeem gecontroleerd. De app is niet verkrijgbaar in de Google Play store - om juridische redenen moet iedere gebruiker de app zelf vanuit de broncode downloaden via de pc en overzetten op de telefoon.

Wat heb je daar voor nodig ?

• Een computer om het algoritme te bouwen
• Insulinepomp
• Een (RT)-CGM sensor
• Een Android telefoon ( liefst met Android 9 of 10 )
• Wat moed, durf en een beetje overweg kunnen met computers en mobiele telefoons.

Bezoek de volgende website om te lezen hoe je dit systeem kan gaan gebruiken.  Tevens lees je de mogelijkheden, maar ook de beperkingen van het systeem. Hoe je veilig dit systeem kan bouwen en welke componenten voor je belangrijk zijn. Stap voor stap wordt je door het proces geleidt.

Mocht je de Dana-i insulinepomp gaan gebruiken, lees dan de specifieke informatie op de website.

Meer weten over Android APS? Bekijk de Nederlandse facebookgroep (Looped-NL-BE) of contact ons en wij brengen je in contact met een ervaringsdeskundige.

Android APS is een DoItYourself (DIY) systeem en niet geregistreerd als medisch hulpmiddel. Echter de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF), heeft een standpunt ingenomen over DIY Loopen. Dit standpunt is tot stand gekomen op basis van de nieuwste internationale inzichten en in overleg met artsen, verpleegkundigen en vertegenwoordigers van Diabetesvereniging Nederland (DVN).

Ga na het inwinnen van informatie het gesprek aan met je behandelaar en bespreek de mogelijkheden voor jou.

Standpunt NDF

There are no products here

Search what you are looking for